zondag 19 augustus 2012

Hollywamsterdam

De laatste volledige dag in Amerika. Jammer. En hoe ga je zo'n dag invullen? Wij gingen naar Hollywood. Vooral omdat we er nu zo dichtbij waren. Het ontbijt was nog wat kariger dan gisteren, want nu was het brood op en de yoghurt ook bijna. Daarna op ons gemak in de auto op weg naar Hollywood. Daarvoor reden we weer over route 66, maar daar merkte je nu echt helemaal niks van.

Onderweg kwamen we langs Beverly Hills en Melrose. Wel hele bekende namen. West Hollywood zag er op zich wel aardig uit. Hollywood was meer vergane glorie. We parkeerden vlakbij de straat waar het dan allemaal te doen was en daar moesten we flink voor betalen. Nog steeds niet zo duur als in Nederland, maar wel de duurste plek van de hele vakantie. Meteen begonnen de sterren met onbekende beroemdheden, striptenten en tatooshops. Was dit nu het beroemde Hollywood?

Ondertussen moest ik enorm plassen en normaal struikel je over de Starbucks, maar deze keer dus niet. Dan maar een echt Amerikaans cafe in: TV's aan de plafonds met sport en harde muziek.We gingen buiten zitten en bestelden voor de kinderen sinas en voor ons koffie. Na vijf minuten hoorden we dat we pech hadden. Ik was ondertussen wezen plassen, dus kon elke tegenslag weer aan. De koffie was op. Dan maar thee, maar met gechloreerd water is dat, achteraf gezien, niet de meest lekkere bak. Maar wat kon mij nog deren? Ik had geplast!

Weer op weg werd het steeds drukker. Dat betekent meestal dat er wat te zien is. En dat was ook zo. We waren bij het Chinese Theatre, waar altijd de Oscars worden uitgedeeld. Daarvoor geen stenen sterren, maar handen en voeten in het cement. Van Fred Astaire tot Donald Duck. Ook overal levende Elvissen, Transformers, Spidermannen, Supermannen met wie je voor een flinke fooi op de foto kan. Wij trappen daar niet in, maar wat doe je als vijfjarige als Spongebob je vraagt of je op de foto wilt? Je vraagt papa of die even een foto maakt! En dan mag ik uitleggen waarom ik dat niet doe...

Bij Shrek en een echte transformer konden we wel een foto maken. Daarna liepen we weer naar de auto en gingen we op weg naar de Tarpits. Een plas waaruit teer van de boden komt en veel methaan. Het stinkt er dan ook behoorlijk en het blubt als een bezetene. Ze hebben daar een mammoet in drijven en eentje met een jong aan de kant. Een nogal dramatisch gezicht, want Lieve en Jens raakten er maar niet over uitgepraat en uitgevraagd.

Daarna bij de Target boodschappen gedaan, zodat we 's avonds aan het strand broodjes hamburger konden eten en via Beverly Hills en UCLA weer naar Santa Monica. UCLA omdat we toch maar even met navigatie naar huis gingen. Zonder kaart op de bonnefooi is wel leuk, maar niet echt gericht.

Eenmaal in het hotel zijn de kinderen gaan zwemmen en hebben wij de koffers ingepakt voor de terugreis. Dat was een uurtje rommelen en daarna riepen we de kinderen naar binnen. Jens hoefde niet geroepen te worden, want die was net uitgegleden over de stoep en kwam toch al aanlopen.

Na het hamburger bakken boven een enorme gasvlam zijn we naar het strand gelopen en daar het dekentje neergelegd. Het was wel wat fris door de wind, maar met de zon erbij was het nog wel lekker. Maar de zon ging onder en toen werd het erg koud. Dus tijd om alle spullen in te pakken en in de vuilnisbak te gooien. De deken en de borden namen we niet mee terug. Daarna moe en toch ook wel wat teleurgesteld omdat het bijna afgelopen is naar bed gegaan.

De volgende ochtend hadden we tijd genoeg om te ontbijten. Dat deden we dan ook op ons gemak en vervolgens was het tijd om de auto in te gaan leveren. Dus weer op weg, maar nu naar het vliegveld. De navigatie bracht ons keurig. Dat had ik echt nooit gevonden (vliegveld wel, maar het verhuurbedrijf niet). Na de auto over een spijkermat gereden te hebben kon alles uit de auto en stapten we in de bus die ons naar de terminal bracht.

Het inchecken ging redelijk vlot (de incheckpalen werkten niet bij allevier) en de vlucht eigenlijk ook wel. Het eten was weer waardeloos, maar dat schijnt zo te horen denk ik.

Wat een enorme mooie reis is het geweest en we gaan zeker nog eens! Maar dan waarschijnlijk net iets anders. LA en de Grand Canyon hebben we gezien, maar die hoek hoeven we voorlopig niet meer naar toe. Utah met zijn parken is nog niet van ons af en we willen ook heel erg graag naar Yellowstone. Daar moet toch wel een mooie reis van te maken zijn? Nu eerst maar eens nagenieten van deze fantastische reis.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten