dinsdag 10 juli 2012

Dag 3 laatste dag in San Francisco

e

Vandaag stond een fietstocht op het programa. We wilden met de fiets over de Golden Gate 
Bridge. Thuis hadden we al gezien dat Blazing Saddles speciale tandems had, wfddfaar de kinderen voorop konden zitten. Die leken ons wel wat. Nu zat er ook een filiaal vlakbij dachten we, dus vanochtend nog via internet een boeking gedaan. Dat scheelde weer 10%.  Maar deze fietsen waren dus maar op een plek op te halen. Aan Fishermans Warff. Om daar te komen hebben we de kabeltram gepakt. Weg voordeel van 10% fietshuur, maar wel een hele belevenis!

Het ophalen van de fietsen ging erg soepel en op zijn amerikaans. Uiterst vriendelijk en wat theatraal. En daarom ook wel leuk. Na een bak koffie en een toiletronde bij de Starbucks konden we op pad. Eerst nog onder zware wolken. Vlak onder de brug was een vissersplek waar we een pelikaan zagen zitten. Dus wij er op af na de fietsen op slot gezet te hebben. Bij het teruglopen zagen we ook enkele zeesterren van enorme omvang op de palen zitten. Meteen ook een foto van gemaakt. En toen de klim naar de brug. Een aardige klim, maar voor ons toch geen probleem. Als we om de wandelaars en wandelende fietsers heengeslingerd konden komen. 

En toen waren we op de brug. Een drukte van belan op dat smalle pad! En hoog!

Aan de andere kant van de brug in Sausolito wat brood en beleg gehaald en aan de waterkant gegeten. Ondertussen ging de zon schijnen en een half uur later konden we de jassen uitdoen. Lekker in de zon gefietst. We waren alleen de zonnebrand vergeten...

Aan het eind van de fietstocht moesten we zeker nog een uur wachten op de veerboot, die met nog geen 20% van de fietsers weer vertrok. Even waren we erg zenuwachtig dat we de hele weg weer terug moesten fietsen, maar de volgende boot kwam gelukkig ook meteen en daar bleken we wel op te kunnen met z'n allen. 

Op het water nog wat foto's genomen van de brug, de skyline van de stad en Alcatraz. Niet van de dolfijnen die we gezien hadden en de zeeleeuw die voorbij zwom. Daar waren we te laat voor, maar we hebben ze wel gezien!

Weer aan wal in San Francisco moesten we zo slim mogelijk weer in het hotel komen, want de kinderen waren doorop. We hebben een oude tram gepakt naar de wolkenkrabbers en van daaruit te voet naar het hotel gelopen. De kinderen in bad gedaan en tegelijk eten gehaald. Er is een erg goede pizzeria schuin aan de overkant van de straat waar we een erg lekkere pizza en een salade hebben gehaald.





2 opmerkingen:

  1. hartstikke leuk.
    gr opa hans en oma wily

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ja, vooral de afwisseling in de stad maakt indruk. Chinatowm is totaal anders dan de volgende blokken waar little Italy is, of financial district met de wolkenkrabbers, of de hippywijk, of fishermans wharff dat echt voor de toeristen is en tenderloin dan echt voor de zwervers en het tuig van de stad is. En dat allemaal paktich op loopafstand van elkaar.

    BeantwoordenVerwijderen