zaterdag 21 juli 2012

Howdie folks

Cowboy, cowboy en nog eens cowboy. Da's wel de samenvatting van vandaag. We hadden vandaag een volgeprogrammeerde dag. Om acht uur was het ontbijt. En dat was Amerikaans provencaal. Dus scrambled eggs, iets wat op zuurkool leek en worst. Dat alles heerlijk overspoeld met tomatenketchup. Gelukkig was er ook wat cerial, melk, sinaasappelsap en appelsap. En een beetje slappe koffie.
Jens heeft vooral wat gedronken en een worstje gegeten. Lieve eet wel wat, maar ook niet echt bordenvol. Dat doen de anderen wel...

Om negen uur was het al tijd voor de eerste activiteit: pijl en boog. Niet echt iets voor cowboys, maar dat mocht de pret niet drukken. De kinderen wilden niet stoppen. Om elf uur gingen Laura en Lieve met een paardentrektocht mee. Jens mocht nog niet mee, dus bleven wij achter. Onze activiteit begon een uurtje later. Jens werd op een paard over het erf geleid.

Van Laura hoorde ik dat Lieve de trektocht fantastisch vond, ook al raakten de gidsen de weg kwijt en was de tocht toch best zwaar, door sloten, beekjes en steile beklimmingen en afdalingen en door kuddes runderen. Ze waren in ieder geval zo'n tweeenhalf uur weg.
13.00 uur: lunchtijd, broodje warm vlees met frietjes en sla. Daarna knutselen en vervolgens weer paardrijden, maar nu ook Jens en ik. Lieve had ondertussen een Nederlands meisje leren kennen die goed kon paardrijden en haar hebben we de hele dag niet gezien. Jens is erg goede maatjes met een van de begeleiders. Die begeleider was er ook bij het paardrijden en lassowerpen.

's Middags begon het te onweren en te regenen. Dat maaktte Lieve helemaal niets uit. Zij ging gewoon door met paardrijden. Jens was met de lasso de begeleider aan het vangen en samen door de modder rollen. Regen of geen regen, dat maaktte niets uit.

Na het eten (weer zo'n pot) gingen de kinderen nog even buiten spelen en heb ik een bok bevrijd die vastzat met z'n kop. Daarna weer kampvuur en naar bed. Morgen een hele  lange reisdag, dus de spullen staan al gepakt.








2 opmerkingen:

  1. Wat hebben jullie veel gedaan, paardrijden goed van jou hoor, en boogschieten, en daarna een kampvuur leuk hoor. En ik zie dat papa ook op een paard heeft gezeten, kon hij het een beetje? Op naar het volgende avontuur. kusjes van opa Hans en oma Willy ook voor Jens hoor.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hij vond het zelfs leuk, want het paard deed wat hij wilde :-)))

      Verwijderen