woensdag 18 juli 2012

Woestijn en Canyons: 100x wauw wat mooi!

Vanmorgen zijn we vanuit Las Vegas vertrokken na een vlug ontbijtje. Vandaag geen pancakes en wafels en worstjes en scrambled eggs, maar een gewone voorverpakte boterham. Blehhh, maar de koffie was lekker!
Daarna de koffers in de auto geladen. Eindelijk konden we een foto maken van zo'n grote truck die hier rondrijden want er stond er een vlak naast onze auto. Toen we de foto's hadden kwam een agent ons waarschuwen dat we zulke trucks beter niet kunnen fotograferen en aanraken omdat de chauffeurs dat niet prettig vinden, ze kunnen zelfs flink aggressief zijn. De trucks zijn inderdaad altijd erg schoon, ach deze heeft er een paar kinderhanden bij, en wij hebben onze foto!

Snel waren we uit Las Vegas, je rijdt dan meteen de woestijn weer in. Als je bedenkt hoe absurd dat is... Midden in de woestijn de Eiffeltoren, het vrijheidsbeeld van New York, het Colloseum, een Piramide, de Sfinx. Wij hebben de rest van de wereld gezien!

Na ongeveer een uurtje rijden zijn we afgeslagen naar de Valley of fire. Het landschap werd steeds mooier, van platte woestijn met bosjes naar bergen en daarna rode bergen. Wat een mooi park is dat! In Yosemite konden we nog vergelijken, Spanje, Italië, Zwitserland, maar dit was echt iets wat we nog nooit hebben gezien. Een vlakte met rode rotsen die allerlei vormen hebben en een plek waar 4000 jaar oude rotstekeningen zijn gemaakt door de oorspronkelijke bewoners, wauw!
We hebben ook nog een mini wandeling door de woestijn gemaakt waar de versteende boomstammen lagen. De kindjes vonden dit niet zo interessant, na Las Vegas is toch alles mogelijk, ook stenen bomen!
Gelukkig was het er vandaag ook niet zo heet, zo'n 98 graden (36,6 graden Celcius) en dat is aangenaam. De wind zorgt voor verkoeling. In het bezoekerscentrum hebben we nog een aantal huidige bewoners in levende lijve ontmoet: de schorpioen, een slang, de tarantula en de gekko's. Gezellig!

Daarna hebben we in Mesquite boodschappen gedaan, flink alcohol ingeslagen want vandaag gaan we voor 6 dagen naar Utah en daar wordt geen alcohol geschonken. Dat zal de wet wel zeggen... (In Californië zeggen ze: "click it, for your own safety", dus gordels vast voor je eigen veiligheid, hier in Utah zeggen ze "The law says..." staat gewoon als bord aan de kant van de weg)

De route daarna werd steeds mooier, van woestijn naar Canyons. De snelweg reed door een canyon, waar de Virgin river doorheen stroomt. Erg mooi, dat heb ik volgens mij wel 100x gezegd. Echt zoals je ze uit het boekje kent. We moesten Lieve en Jens af en toe aansporen om naar buiten te kijken, maar toen we door de canyon reden zag ik Lieve meer naar buiten kijken daar naar de Ipad.






De Tom Tom gaf aan dat we nog 70 mijl moesten rijden, op de borden stond Zion, Springdale 23 mijl. Bleek een foutje te zijn van de mevrouw die met ons mee reist. Gelukkig maar scheelde een uur rijden want ineens waren we bij de Lodge. Een erg mooi plekje in een oase van groen. We zitten nu op het balkon, de krekels maken weer flink lawaai, de kindjes slapen eindelijk. Het in nu lekker koel hier, 29 graden en een luchtvochtigheid van 21%.

2 opmerkingen:

  1. Wel vet die muur tekening. Heb je hem al ontcijferd?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Tilburg 18-07-12
    Hallo luitjes
    Het is erg leuk om jullie belevenissen, te lezen, en te zien.
    De rode bergen en de woestijn lijkt me heel leuk om te zien.
    Las Vegas, nou ja.
    Het verslag is uitgebreid, en voor ons erg leuk om te volgen.
    Het weer hier is wisselvallig en koel. Het gaat wel veranderen de komende week, beter dus.
    Groetjes aan Laura, Edwin, Lieve en cowboy Jens.Opa Hans en oma Willy

    BeantwoordenVerwijderen